HR ontwikkelingen

Laatste HR nieuws: 21 juni 2024

Arbeidsmarktkrapte: Het is een hot topic in HR-land: de krapte op de arbeidsmarkt. Gelukkig zijn er ook creatieve oplossingen. Ouderenzorgorganisatie tanteLouise won recent de Nationale HR Zorg Award 2024 met hun ‘out-of-the-box’-idee. Wat dat idee precies is, lees je in het artikel [ongeldige URL verwijderd] op HR Praktijk.

Generatiekloof: Is generatiedenken nu wel of niet nuttig? En vergroot het de kloof of verkleint het die juist? In het artikel [ongeldige URL verwijderd] op Trends in HR gaat Kim Jansen, generatie-expert en sociaal psycholoog, hier dieper op in.

AI in HR: Kan AI de krapte op de arbeidsmarkt oplossen? Volgens AWVN in ieder geval wel. In dit artikel [ongeldige URL verwijderd] op HR Praktijk wordt beargumenteerd dat kunstmatige intelligentie op korte termijn al taken kan overnemen van medewerkers, waardoor er meer tijd vrijkomt voor andere werkzaamheden.

Meer HR nieuws:

  • 5 ingrediënten voor de ultieme employee experience: Lees de tips van Digna Strolenberg op Frankwatching.
  • Onderzoek: spanningen door veelheid aan culturen en generaties op werkvloer: Tijdschrift voor HRM.
  • Hardenberg voerde vlootschouw uit om toekomstbestendigheid organisatie te meten: Lees meer op HR Praktijk.

Naast bovenstaande nieuwsberichten zijn er nog veel meer interessante ontwikkelingen in de HR-wereld. Op de websites van HR Praktijk, Trends in HR, Frankwatching en Tijdschrift voor HRM vind je nog veel meer inspiratie en actuele informatie.

Blijf op de hoogte!

Het is belangrijk om als HR-professional op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo kun je je organisatie optimaal voorbereiden op de toekomst.

Ik hoop dat deze blog je wat nuttige informatie heeft gegeven. Heb je nog vragen of wil je meer weten over een specifiek onderwerp? Laat het me dan gerust weten. Vul het contactformulier elders op deze website in.

Related Post